Website ouder- en jeugdsteunpunt live

Denk je dat jouw kind extra ondersteuning nodig heeft op school, maar weet je niet hoe je dit aanpakt? Wil je weten welke hulp je kunt verwachten van een school en wat basisondersteuning is? Of vraag je je af hoe passend onderwijs in Nederland en in deze regio werkt? Dan kun je terecht bij ouder- en jeugdsteunpunt RSV Breda.

Het kan lastig zijn om duidelijke informatie te vinden over passend onderwijs. Als ouder en jeugdige krijg je te maken met specialisten op school en met een samenwerkingsverband. En misschien ook met jeugdhulp of andere partijen. Je kunt termen horen die je niet kent. Of vragen hebben waarop je het antwoord niet weet. Dan is het fijn als je één plek hebt waar je terecht kunt voor meer informatie. Een plek waar je veilig om hulp of advies kunt vragen. Daarvoor is het ouder- en jeugdsteunpunt bedoeld. 

Begrijpelijke informatie 

Via het steunpunt kunnen ouders en jeugdigen informatie krijgen over passend onderwijs. De informatie is toegankelijk en begrijpelijk geschreven. Het steunpunt geeft informatie over hoe passend onderwijs in Nederland werkt, over hoe we in onze regio werken en over rechten en plichten van ouders en de school. Je kunt ook contact opnemen met het steunpunt, bijvoorbeeld als je een hulpvraag hebt en iemand zoekt die met je meedenkt. 

Ouders en jeugdigen zijn betrokken bij het ontwikkelen van het ouder- en jeugdsteunpunt. 

Zoeken via ‘vraag en antwoord’

Op deze website vind je allerlei vragen en antwoorden: voor ouders die een kind hebben dat op een basisschool zit of bijna naar school gaat. En voor ouders met een kind in het voortgezet onderwijs

De vragen en antwoorden zijn door het ministerie samen met ouders en andere partners opgesteld. Die informatie hebben we aangevuld met informatie over hoe we in deze regio werken. 

Er komen ook nog vragen en antwoorden voor leerlingen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je contact opnemen met het ouder- en jeugdsteunpunt. 

Goed te weten

Het ouder- en jeugdsteunpunt opereert onafhankelijk van belangen die er kunnen spelen. Als ouder of leerling kun je erop vertrouwen dat jouw vraag centraal staat. 

De komende jaren wordt het steunpunt doorontwikkeld om ouders te steunen in hun zoektocht naar passend onderwijs en om eventuele knelpunten te signaleren.